Meiden dingen

Welke festivals ga jij heen deze zomer? Lees hier 3 festival hacks voor een top zomer

Als ik denk aan zomer denk ik aan zon, zwemmen, buiten eten, ijsjes en dansen op een festival tot de zon onder gaat. In de zomer zijn er super veel geweldige festivals die je kunt bezoeken. Het maakt niet uit van welke muziek je houdt, er is voor elk genre een geweldig festival met leuke activiteiten, lekker eten en mooie mensen. Ga dit seizoen met je vriendinnen naar een festival en beleef een onvergetelijke dag! Om deze dag zo goed mogelijk door te komen geven we je hier een paar festival tips.

1. Stay hydrated

Het is heel belangrijk om genoeg water te drinken als je de hele dag in de zon staat. Zeker als je ook lekker gaat dansen en een biertje/wijntje/cocktailtje/GT drinkt is het belangrijk om tussendoor jezelf goed te blijven hydrateren. Doe je dit niet kun je erg last krijgen van hoofdpijn, of nog erger: een zonnesteek krijgen. Op het festival kun je natuurlijk overal waterflesjes kopen, het probleem is alleen dat je er geen dop bij krijgt. Dit heeft te maken met veiligheidsvoorschriften (of ze willen gewoon dat je meer geld uitgeeft). Onze eerste festival hack is: neem van thuis een dop mee zodat je op het festival de flesjes gewoon dicht kunt doen, wel zo handig.

2. Houd je make-up on fleek

Natuurlijk wil je er de hele dag perfect uitzien, maar de zon werkt daar niet echt aan mee. Na een tijdje gaat je make-up een beetje uitlopen door het zweet en de warmte. Wil je er de hele dag tip top uitzien? Maak dan bij het aanbrengen van je make-up gebruik van een toner en setting spray. De toner gebruik je voordat je je make-up aanbrengt, deze zorgt ervoor dat alles een stuk beter blijft zitten. Hierna spray je de setting spray op je gezicht. Deze werkt als het ware als een soort haarlak, maar dan een stuk luchtiger. Dankzij de setting spray blijft je make-up nog beter zitten en zie je er de hele dag super goed uit!

3. Neem een klein tasje mee

Op een festival is de kans groot dat je spullen kwijtraakt. Je bent natuurlijk de hele dag lekker aan het dansen en bezig met andere dingen. Daardoor let je misschien niet op je spullen en kunnen ze uit je zakken vallen. Laat alles wat je niet nodig hebt in de kluis, zoals je sleutels en jas. Alle spullen die je wel hard nodig hebt zoals je telefoon, pinpas en eventueel wat make-up kun je dan in een klein zijtasje doen.