Home Lifestyle 5 heerlijke tosti varianten die je wilt kennen

5 heerlijke tosti varianten die je wilt kennen

0
5 heerlijke tosti varianten die je wilt kennen

Wie houdt er niet van een goede tosti? Tosti’s zijn het ultieme comfort food voor heel veel mensen. Het heeft namelijk alles wat je zoekt: het is knapperig, warm, er zit gesmolten kaas op en je hebt een tosti super snel klaargemaakt. Hou je ook zo van tosti’s, maar ben je de standaard tosti ham kaas een beetje zat? Lees dan mijn 5 geweldige tosti varianten.

Geitenkaas tosti

Meestal gebruik je jonge of belegen kaas op een tosti, maar wist je dat een tosti met geitenkaas ook super lekker is? Gebruik hiervoor een beetje zachte geitenkaas die smelt. Ik maak deze tosti altijd op donkerbruin brood met een paar zongedroogde tomaten en een klein beetje honing. Super lekker!

Tosti Mexicano

Mijn favoriete keuken en een tosti in één, beter kan het bijna niet. Bak een beetje gehakt met rode kidneybonen en wat maïs. Beleg vervolgens een maïsbroodje met jonge kaas, het gehakt en wat reepjes paprika. Serveer deze Mexicaanse tosti met zelfgemaakte guacemole voor een echte fiesta!

Beemster tosti

Een minder tropische variant op de tosti is deze tosti met oude Beemster kaas. Als je net zo als ik wel van een zuurtje houdt is het een heerlijke tosti. Beleg een witte boterham met oude Beemster kaas, twee plakken ossenworst en Amsterdams zuur. Als sausje meng je mosterd met mayo, een heerlijke combinatie met deze geweldige Beemster tosti.

Pittige tosti

Dit is misschien wel een van mijn favorieten, omdat ik enorm van pittig eten hou. Ben je niet zo’n van van spicy food? Dan is deze tosti misschien niet de beste keuze voor jou, want pittig is hij zeker. Je maakt hem door wit brood te beleggen met belegen kaas en cheddar kaas. Op het brood smeer je sambal (hoeveelheid hangt af van je smaak) en daarna leg je salami en jalapeños op je tosti. Heerlijk, maar pas op want hij is erg spicy!

Tosti Tuna Melt

In Amerika is de Tuna Melt één van de meest bekende en favoriete broodjes. Tuna Melt betekent letterlijk ‘tonijn smelt’ en het houdt in dat je een broodje tonijnsalade met daaroverheen gesmolten kaas krijgt. Een combinatie die wat apart lijkt, maar enorm lekker is. Maak de tonijnsalade door een blikje tonijn, kappertjes, een halve gesneden rode ui, mayonaise (niet te veel want dan krijg je een natte tosti) en peterselie in een kom te mengen. Voeg geen zout toe bij de tonijnsalade, de kaas en de tonijn zelf zijn al zout genoeg. De tonijnsalade leg je op een boterham naar keuze en je maakt hem af door er cheddar kaas op te doen. Smullen maar!