Home Meiden dingen Wakeboard populair onder dames

Wakeboard populair onder dames

0

Het wakeboard is uitgevonden in 1985 in de Verenigde Staten om precies te zijn San Diego. Tony Finn een ervaren surfer ontwikkelde het wakeboard. Het board heeft veel overeenkomsten met de surfplank. De voeten kunnen op twee punten bevestigd worden op de plank, waarna met behulp van de hekgolf allerlei trucs uitgevoerd kunnen worden. De laatste jaren is Wakeboarden ook zeer populair onder dames. Wakeboarden is een trendy sport waarbij het aanbod ook zeer divers is. Een wakeboard heeft daarom vaak een zeer stijlvol design. Om enigszins richting te geven in de benodigheden als je wil gaan wakeboarden zetten we dit uiteen in dit blog.

wakeboard plaatje

Wakeboard en de wakeboardbindingen

 

De wakeboardbindingen verbinden je met het wakeboard. Het is daarom een zeer belangrijk element van je wakeboard accessoires.  Er zijn een aantal keuzes te maken wanneer je een keuze gaat maken uit het aanwezige aanbod. De meest standaard uitvoering is de rubber binding. Super functioneel en prettig geprijsd. Vaak hebben deze bindingen ook een open neus waardoor ze een ruime maatvoering hebben. Bijvoorbeeld maat 39 t/m 45. Hierdoor kan je je wakeboard makkelijk met anderen delen. Naast rubber worden ook veel bindingen gemaakt van Neopreen. Neopreen is ook het materiaal waar Wetsuits van gemaakt worden. De neopreen bindingen bieden iets meer draagcomfort doordat dit materiaal ervoor zorgt dat je voeten op temperatuur blijven. Ook de neopreen bindingen zijn met een open neus verkrijgbaar waardoor de maatvoering hier vaak ook breed is.

 

Wakeboardschoenen

 

Naast de bindingen zijn de schoenen ook een belangrijk element van de wakeboard uitrusting. Het meest zie je de schoenen met klitterband. Deze hebben als grote voordeel dat ze makkelijk in het water aan en uit te trekken zijn. Bijkomend voordeel is dat met deze schoenen de bindingen makkelijk strak te trekken zijn. Bij wakeboarden is het belangrijk dat de bindingen strak zitten om voldoende gevoel met het wakeboard te hebben. Het doen van trucs luistert vaak nauw en direct contact met je board is daarom essentieel om je truc perfect uit te voeren. De schoenen met veters hebben vaak een dubbel vetersysteem. Hierdoor kunnen de schoenen heel erg strak aangetrokken worden. Deze schoenen zijn vaak in combinatie met dichte bindingen dus niet met een open neus. Voordeel van dichte bindingen is dat je voeten nog strakker in de binding zitten en je dus nog meer gevoelt hebt met je wakeboard. Als laatste is er de sneaker. Met deze sneaker stap je direct in je binding. Voordeel is dat iedereen met zn eigen sneaker in de binding kan stappen. Je wakeboard is daardoor weer door meerdere mensen te gebruiken mits ze eigen sneakers hebben. Je hebt daarbij de ervaring van een dichte bindingen en dus een zeer goed en direct gevoel.