Home Meiden dingen Waarop moet je letten als je gaat ontharen?

Waarop moet je letten als je gaat ontharen?

0
Waarop moet je letten als je gaat ontharen?

Overtollig lichaamshaar, het is geen pretje. Of het nu gaat om je armen, benen, bovenlip, bikinilijn of oksels: het liefst hebben we ze altijd glad. Maar helaas is dit nog niet zo makkelijk en kost het vaak veel pijn, moeite en vooral geld om je lichaam te ontharen. Voordat je begint met ontharen is het goed om je even in te lezen, zodat het zo effectief mogelijk gaat en zo pijnloos mogelijk.

Scheren

Bij het scheren van je lichaamsdelen worden alleen de haartjes aan de oppervlakte afgeschoren. Een nadeel hiervan is dat de haartjes dus ook snel weer kunnen terug groeien. Bij mensen met donkere haartjes kan er ook een zwarte gloed blijven hangen na et scheren. Het voordeel aan ontharen doormiddel van scheren is dat het relatief snel, gemakkelijk, goedkoop en pijnloos is. Maar dus niet zo heel effectief.

Epileercrème

Bij het gebruiken van epileercrème geldt hetzelfde als scheren: de haartjes worden alleen verwijdert aan de bovenkant. Je gebruikt epileercrème door het op het lichaamsdeel aan te brengen dat je wilt ontharen, en het een tijdje te laten intrekken. Vaak kun je de crème afspoelen onder de douche en is je huid haarloos en glad. Persoonlijk vind ik dit de minst fijne manier van ontharen omdat de haartjes binnen no-time weer zijn terug gegroeid en je huid snel geïrriteerd raakt door de heftige chemicaliën. Daarbij wordt vaak niet al het haar weggehaald, dikke hardnekkige haren blijven ondanks de crème vaak zitten.

Waxen en harsen

Au! Waxen en harsen doet best wel veel pijn. Je kunt het professioneel laten doen of zelf doen. Als je het laat doen is het vaak aan de dure kant, maar wordt het wel goed gedaan en lijkt de pijn ook minder te zijn. Vooral bij plekken als je bikinilijn raad ik aan om het door een professional te laten doen. Het doet dan misschien wel pijn, maar harsen en waxen is wel de meest effectieve manier van ontharen. Vaak blijven de haren tot 2 weken weg.

Laseren

Ten slotte kun je ervoor kiezen om je lichaam te laten laseren. Hiervoor moet je wel je portemonnee trekken, goedkoop is het zeker niet. De laser vernietigd de haarwortels als deze in de groeifase zijn, hierdoor komen ze niet meer terug. Permanente ontharing dus, dat is zeker fijn als je echt last hebt van je beharing. Als dit niet het geval is, vind ik laseren een beetje radicaal. En vooral erg duur.