Pyjama
mode & beauty

Wat draagt een man s ’nachts?

Als een dief in de nacht: wat dragen mannen nu echt ‘s nachts?

Het is een cliché die voornamelijk door films lijkt vormgegeven te worden: vrouwen vinden we in een klassieke pyjama, terwijl mannen met volledig ontbloot torso de nachttrein nemen. Beantwoordt dat cliché echter aan de waarheid? Wij gingen op onderzoek uit om te ontdekken wat een man s’nachts draagt en brengen onderstaande (verrassende?) resultaten voor u mee (cijfers: Noviodata in samenwerking met Smulderstextiel, op basis van een onderzoek bij 1.000 Nederlanders).

Poedelnaakte schoonheden

Onderzoekers hebben reeds veelvuldig de voordelen van naakt slapen benoemd, maar toch neemt de populariteit steeds verder af – ook bij mannen. Niet geheel onlogisch want naakt slapen brengt ook heel wat praktische ongemakken met zich mee. Ongeveer 22% van de mannen geeft aan naakt te slapen, waarbij we merken dat we die mannen vooral in de leeftijdscategorie van hoger dan 46 jaar moeten zoeken. Naaktslapers lijken dan ook met uitsterven bedreigd.

Ondergoed en T-Shirt

In klassieke films zien we voornamelijk vrouwelijk schoon in een weinig bedekkend T-shirt. Toch is het verschil helemaal niet zo groot. Waar ongeveer 20% van de mannen in T-shirt slaapt, is dat voor de vrouwelijke wederhelften onder ons ongeveer 22%.

Mannen in pyjama

Mannen in pyjama, als we de media mogen geloven zijn ze een uitstervend ras. Toch hebben we hier wel heel verrassend nieuws. Het is in de eerste plaats wel degelijk zo dat ze een minder grote groep van ongeveer 20% vertegenwoordigen, maar in tegenstelling tot wat we zouden vermoeden zijn het voornamelijk de jongeren én ouderen die zich in een pyjama nestelen. Begrijpelijk, want zo’n pyjama geeft toch wel nog steeds een heel knus en gezellig gevoel.

Alleen ondergoed

Het clichématig idee dat mannen tijdens hun nachtwacht alleen ondergoed dragen blijkt inderdaad een waarheid als een koe. Het blijkt inderdaad dat mannen voornamelijk ondergoed verkiezen als favoriete nachtkleding. Het gaat hierbij zelfs om een ruime meerderheid van ongeveer 35% van de mannen, waarbij voornamelijk 18 tot 25-jarigen het hoogst scoren. Invloed van de media of echt een cultureel fenomeen? Wie zal het zeggen.