Home Wonen Een nieuwe vloer, zelf leggen of laten doen?

Een nieuwe vloer, zelf leggen of laten doen?

0
Een nieuwe vloer, zelf leggen of laten doen?

Op zoek naar een nieuwe vloer voor je woning? Dan loop je vaak al snel tegen de keuze aan of je deze nieuwe vloer zelf gaat leggen of dat je deze laat leggen door een specialist zoals bijvoorbeeld het bedrijf waar je de vloer gaat aanschaffen of door een externe vakman. In blog vertellen we je graag meer over de verschillende opties die je hebt in combinatie met alle soorten vloeren.

De voor- en nadelen van zelf een vloer leggen

Zelf een vloer leggen klinkt vaak heel aantrekkelijk omdat je in de meeste gevallen een hoop geld bespaart. Het bedrijf of een vakman rekent vaak toch nog een flink bedrag om deze klus voor je te klaren. Op het moment dat je zelf een vloer gaat leggen heb je deze kosten niet. Daarnaast kan je de vloer leggen wanneer het voor jou uitkomt. Dat kan overdag zijn maar ook ’s avonds of in het weekend. Deze vrijheid heb je in de meeste gevallen niet als je, je vloer laat leggen omdat een specialist aan zijn werktijden vast zit. Toch is niet iedere vloer even makkelijk zelf te leggen en is enige kennis en ervaring wel vereist. Heb je dit niet, dan zal deze klus toch een stuk lastiger te klaren zijn.

Pvc en laminaat vloeren

Als we kijken naar de verschillende soorten vloeren en welke het makkelijkste zijn om zelf te leggen, staan pvc vloeren en laminaat vloeren toch wel ruimschoots bovenaan. Deze vloeren zijn over het algemeen zeer gebruiksvriendelijk en makkelijk te plaatsen. Wel is een vlakke ondervloer noodzakelijk en is het soms nodig om de vloer te egaliseren. Zijn aan deze punten voldaan? Dan is het leggen van de vloeren in theorie een eitje. Zorg ervoor uiteraard wel voor dat je de goede maten hebt voordat je de vloer gaat leggen. Als je hier tijdens de klus nog voor moet zorgen kan het zijn dat je het voor jezelf als een stuk lastiger maakt.

Houten vloeren en tegelvloeren

Wordt jouw nieuwe vloer een houten vloer of een tegelvloer? Dan kan je het beste er voor kiezen om deze door iemand te laten leggen. Houten vloeren zijn over het algemeen een stuk lastiger om te plaatsen en als je hier te weinig kennis over hebt en een minimale ervaring dan wordt deze klus zeer tijdrovend met alle frustratie van dien. Ook een tegelvloer kun je het best laten leggen door een specialist. Niet perse omdat dit een lastige klus is maar meer omdat het materiaal heel kwetsbaar is. Daarnaast moeten de tegels precies op elkaar aansluiten om eventuele oneffenheden en andere ongemakken te voorkomen.