Home Wonen Maak van je tuin je droomtuin!

Maak van je tuin je droomtuin!

0
Maak van je tuin je droomtuin!

We zijn inmiddels alweer bijna halverwege het jaar maar het Coronavirus is helaas nog steeds onder ons en alhoewel vakantieplannen weer langzaamaan worden herpakt blijft menig Nederlander deze zomer toch gewoon lekker thuis. Ook niet verkeerd aangezien we ook in Nederland bijzonder mooi weer hebben gehad en naar verwachting ook nog gaan krijgen. Daarom is dit ook het juiste moment om je tuin nog even flink onder handen te nemen als je dat nog niet hebt gedaan. Benieuwd hoe je van je tuin een droomtuin maakt? In dit blog geven we je graag wat simpele maar zeer effectieve tips!

Schenk aandacht aan de inrichting

De inrichting kan een ruimte maken of breken, dit geldt zeker alleen voor binnen maar zeker ook voor buitenshuis. Veel groen in je tuin is natuurlijk leuk en fijn maar niet als het voornamelijk onkruid is en je het meteen tegenkomt als je, je tuin inloopt. Daarnaast is het voor jezelf het makkelijkste en gezelligst als de zithoek het meest dichtbij het huis is omdat je hierdoor een aansluiting maakt bij het huis. Als je van de voorkant tot een achterkant een denkbeeldige lijn zou trekken wil je dat het middengedeelte het meest leefbaar is. Dit zijn dus als het goed is de woonkamer en het begin van je tuin.

Investeer in goede tuinmeubelen

Weet je wat nu echt zonde is van je geld? Tuinmeubelen die je maar een seizoen gebruikt en daarna moet weggooien door bijvoorbeeld aanslag of rot. Investeren in goede en vooral duurzame tuinmeubelen is daarom zeker een aanrader. Hierbij kijk je uiteraard naar materiaal maar ook naar kwaliteit en garantie mocht er uiteindelijk toch nog wel iets misgaan. Een loungeset van bewerkt hout of aluminium is bijvoorbeeld een juiste en duurzame keuze. Deze set kan je over het algemeen het hele jaar buiten laten staan zonder dat deze ook maar enige last heeft van de verschillende weersomstandigheden. Ook meubelen die je makkelijk kan afdekken zijn een slimme keuze

Maak je tuin gezellig

Een paar tuinmeubelen alleen is echter niet genoeg. Om van je tuin een droomtuin te maken zul je sfeer in je tuin moeten brengen. Dit doe je onder andere door bloemen en planten maar ook door verlichting, een parasol en andere tuinvriendelijke accessoires. Hierbij kan je denken aan tafels, kasten of zelfs een tuintapijt. Benieuwd welke tuinaccessoires er allemaal bestaan? Neem dan eens een kijkje bij Tuinmeubelland.nl voor hun uitgebreide assortiment.