Home Wonen De meest geschikte vloer voor je badkamer!

De meest geschikte vloer voor je badkamer!

0
De meest geschikte vloer voor je badkamer!

We hebben al veel geschreven over vloeren en ruimtes in huis. Zo wil je voor je woonkamer het liefst een vloer een open en ruimtelijk gevoel geeft terwijl je in je slaapkamer juist meer op zoek bent naar een vloer die de ruimte wat warmer en knusser laat aanvoelen. Daarnaast moet de vloer in de woonkamer weel tegen een stootje kunnen terwijl dit voor de vloer in de slaapkamer iets minder geldt. Deze vloer moet vooral geluiddempend zijn en isolerend. Maar hoe zit dat eigenlijk met de vloer in je badkamer? In dit blog vertellen we je graag meer over welke soorten vloeren je prima in je badkamer kunt leggen.

Tegelvloer

Als we het hebben over vloeren voor de badkamer worden tegels toch wel het meest gekozen. Tegels hebben een groot aantal voordelen die eigenlijk bijna niet opwegen tegen de nadelen. Zo is een vloer van tegels zeer onderhoudsarm en makkelijk schoon te maken. Deze vloer is duurzaam en relatief betaalbaar als je bijvoorbeeld restpartijen opkoopt. Een tegelvloer werkt daarnaast ook zeer goed samen met vloerverwarming wat ook steeds meer terug zijn in huizen en we geven je geen eens ongelijk, niemand wil in de winter na een heerlijke, warme douche op een paar koude tegels stappen. Tegels zijn er tegenwoordig in vele verschillende soorten en maten waardoor er eigenlijk altijd wel een model is wat aansluit bij jouw woonstijl en wensen.

PVC vloer

Een andere vloer die het ook zeer goed doet in de badkamer is de PVC. PVC vloeren zijn gemaakt van kunststof en zijn daardoor zeer bestand tegen bijvoorbeeld water. Daarnaast kan je met deze vloer eigenlijk alle soorten vloeren nabootsen die je maar wilt. Het enige verschil is dat PVC vloeren over het algemeen een stuk goedkoper zijn en iets minder lang mee gaan. Een PVC vloer is daarnaast ook zeer geschikt voor bij een vloerverwarming en doordat de vloer iets zachter is zal een glazen flesje iets minder snel kapot vallen.

Houten vloer

Een minder bekende vloer voor de badkamer maar zeker niet minder geschikt is de houten vloer. Deze vloer wordt al sinds jaar en dag gebruikt en is eigenlijk voor alle ruimtes in huis een hele geschikte keuze. Houten vloeren zijn duurzaam, elegant en in tegenstelling tot wat veel mensen denken ook behoorlijk onderhoudsvriendelijk mist ze goed worden onderhouden. Deze vloer kan ook prima tegen een paar spetters water. Het enige nadeel aan de houten vloer is dat deze qua aankoopprijs vaak boven het gemiddelde ligt. Toch kan je een houten vloer tot wel 50 jaar in een woning laten liggen waardoor de vloer zich op den duur ook weer uitbetaald.