Home Wonen Zo kies je de tuinmeubel die bij jou past!

Zo kies je de tuinmeubel die bij jou past!

0
Zo kies je de tuinmeubel die bij jou past!

De zomer is alweer een tijdje aan de gang maar misschien ben je op dit moment toch nog niet helemaal tevreden over jouw tuinmeubelen… dat kan! Doordat we deze zomer massaal niet meer met ze op vakantie gaan zijn we veel meer aan onze tuin gebonden. Dat valt het ook veel meer op dat die ene tuinstoel eigenlijk helemaal niet zo lekker zit of dat jullie loungeset eigenlijk veel te klein is voor alle gasten die jullie willen ontvangen. Hoog tijd dus je is te oriënteren in iets nieuws. Maar hoe kies je eigenlijk een tuinmeubel die echt bij jouw wensen en eisen past? Dat vertellen we je in dit blog.

Kies de juiste stijl en kleur

Waarschijnlijk heb je binnenshuis een bepaalde woonstijl of kleur gekozen. Dit kan een landelijke of moderne woonstijl zijn maar uiteraard ook industrieel of klassiek. Alle woonstijlen komen met verschillende en kleuren die een stijl de stijl maken die ze zijn. Om een mooi doorlopend geheel te krijgen is het leuk als je woonstijl van binnenshuis ook een beetje doortrekt naar je tuin. Je kan uiteraard twee hele verschillende stijlen gebruiken maar het meest veilige is toch te gaan voor een. De woonstijl binnen in je huis is waarschijnlijk ook de woonstijl die het meest bij je past. De kleuren en materialen die je daar hebt gevraagd omschrijft hoe jullie zijn.

Waar ga je het meubel voor gebruiken?

Dit is een goede vraag die je jezelf meteen in het begin eigenlijk moet stellen. De tuinmeubelen die je wilt gaan aanschaffen, wat is hun doel? Als je vooral een relaxgedeelte van je tuin wil maken dan moet je uiteraard gaan voor een grote loungeset. Een loungeset biedt ruimte en zoals de naam al doet vermoeden kan je er heerlijk op loungen. Ideaal dus als er vrienden, kennissen of familie over de vloer doet waar je gewoon een middagje of avondje mee wilt relaxen. Zijn jullie vooral buitenmensen? Dan gebruiken jullie je tuinmeubelen waarschijnlijk ook nog voor andere activiteiten zoals gezamenlijk eten. In dit geval is een eettafel voor buiten misschien voor jullie weggelegd met een paar mooie tuinstoelen. Uiteraard kun je zowel de loungeset als de andere meubelen ook combineren wanneer je genoeg ruimte hebt. Wil je een beetje inspiratie op doen wat tuinmeubelen betreft? Neem dan eens een kijkje op Tuinmeubelland.nl.

Onderhoudsvriendelijk of niet?

Tuinmeubelen zijn verkrijgbaar is verschillende soorten materialen zoals hout, kunststof of aluminium. Kunststof is bijvoorbeeld een heel onderhoudsvriendelijk materiaal en bepaalde meubelen van die gemaakt zijn van dit materiaal kan je zelfs het gehele jaar door buiten laten staan. Met andere tuinmeubelen kan dit echt niet zomaar. Deze moeten behandeld zijn of hebben baat bij een droge plek als het langere tijd regent of vriest. Je hebt hier veel meer omkijken naar als je dit materiaal goed wilt houden en dat is waarschijnlijk wel de bedoeling na deze investering.

Kortom, genoeg keuze wat betreft tuinmeubelen. Nu rest alleen nog de vraag, welk tuinmeubel past bij jou?