Home Mode Welke schoen ondersteunt jouw voet het beste?

Welke schoen ondersteunt jouw voet het beste?

0
Welke schoen ondersteunt jouw voet het beste?

Wist je dat normale voeten eigenlijk niet bestaan? We noemen een normale voetenstand wel normaal maar ook deze voeten wijken toch iets af van het standaard plaatje. Hoe die komt? Dat is zelfs voor experts nog een groot raadsel. Waarschijnlijk heeft het alles met de evolutie te maken maar het antwoord op die vraag hoe je nog even van ons te goed. Waar we wel een antwoord op hebben is op de vraag welke schoen je voet het beste ondersteunt. Benieuwd naar het antwoord? Lees dan snel verder.

Schoenen met een goede zool

Voeten kunnen verschillende standen hebben. Van een normale stand tot aan een knikvoet en van een doorgezakte voet tot een platvoet. In de meeste gevallen vormt ons lichaam deze stand helemaal zelf maar wij mensen kunnen deze standen wel verbeteren of juist verergeren. Hoe wij dit doen? Door de verkeerde schoenen te dragen. Schoenen zonder goede zool bijvoorbeeld. Een zool ondersteunt je voetbed en zorgt ervoor dat de druk juist is verdeeld. Ook zorgt een schoen met goede zool voor de juiste demping en veren zodat je knieën en heupen niet te veel worden overbelast. Een goede zool in een schoen is daarom erg belangrijk. Heeft je schoen geen goede zool? Dan is dit probleem tevens ook op te lossen met een steunzool of inlegzool. Zorg er uiteraard wel voor dat je er eentje koopt waar jouw voeten echt baat bij hebben.

Veterschoen

We denken er waarschijnlijk nooit echt bewust bij na maar ook het kiezen van de sluiting van je schoen kan invloed hebben op de ondersteunen. De schoen met veters komen hiervoor het beste uit de bus. Door de veters kan je de schoen namelijk aanpassen aan de vorm van je voet waarom de schoen mooi om je voet heen zal sluiten en dus de optimale ondersteuning kan bieden. In de Mason Garments heren collectie vindt je bijvoorbeeld een aantal van dit soort exemplaren. Naast dat ze goede ondersteuning bieden zien ze er ook nog eens super uit. Een echte win-win situatie noemen we dat.

Schoen met een hak

In tegenstelling tot wat veel mensen denken is een schoen met een hak wel goed voor je voet. Oké, misschien niet die 8 centimeter hakken met wel de schoenen met de blokhak. Je voet wordt door de hak iets gelift waardoor die vooral bij doorgezakte voeten en knikvoeten een positief effect heeft op de stand. Op zoek naar mooie en trendy schoenen met een hak? Bij de Mason Garments dames collectie heb je voldoende keuze. Van trendy modellen tot aan tijdloze juweeltjes, Mason Garments heeft ze allemaal in huis en… met een goede zool natuurlijk!