Home Lifestyle Een vrolijke paastafel!

Een vrolijke paastafel!

0
Een vrolijke paastafel!

Nog een paar dagen en dan is het zo ver: Pasen staat voor de deur. Pasen is één van mijn favoriete feestdagen. Ik word namelijk altijd mega blij van het vieren van het begin van de lente met schattige paas figuurtjes, zoals jonge kuikentjes, pluizige haasjes en gele eendjes, met bloemen, verse takken en al de vrolijke paaskleuren. Cuteness overload en pastelkleuren: daar worden wij girls toch helemaal gelukkig van?

Pasen in eigen huis vieren

Normaal gesproken spendeer ik het paasweekend altijd met de hele familie. We komen dan samen bij mijn oma, oom en tante of in mijn vaders huis. Als het goed uitkomt huren we zelfs een groot vakantiehuis voor een weekendje weg met de hele familie. Zo’n typisch paasweekend staat bij mijn familie volledig in het teken van eten en drinken. We beginnen de dag met het zoeken van paaseieren in de tuin, gevolgd door een zeer uitgebreid paasontbijt. Tijd om uit te buiken is er nauwelijks, want een mimosa brunch/lunch volgt natuurlijk al snel! ‘s Avonds is het de traditie dat iedereen zijn paasspecialiteit bereid voor het paasdiner. Denk daarbij aan tafels vol met lekkernijen zoals lente pasta's, salades, quiches, verse aspergesoep en fruitige taarten en veel chocolade als toetje.

Echter, gezien de huidige omstandigheden gaat Pasen dit jaar er heel anders uitzien. Het weekend met mijn familie spenderen zit er nu helaas niet meer in. Gelukkig woon ik niet alleen en heb ik het geluk om een appartement te delen met twee super gezellige meiden. Gezien we allemaal in hetzelfde schuitje zitten, hebben we besloten om dit jaar Pasen met z’n drieën te vieren en er het beste van te maken terwijl we veilig thuis zitten. In deze blogpost vertel ik meer over onze plannen.

Decoratie

Om in de paassferen te komen is decoratie een essentieel onderdeel. Helaas zijn we nu wat beperkt in het uitgebreid shoppen voor de leukste paasartikelen, dus zijn we meer aangewezen op onze eigen creativiteit. Ik ben verantwoordelijk voor het onderdeel ‘decoratie’ en heb onze kasten eens flink overhoop gehaald – op zoek naar bruikbare spulletjes. In de kast vond ik ons nieuwe, kleurrijke tafelkleed dat we eigenlijk nog nooit hebben gebruikt. Dit is gecoat tafellinnen, waardoor het ideaal is voor een feestelijke tafel en daarna weer zeer makkelijk schoon te krijgen is. Onze passie voor wijn komt nu ook goed van pas: in lege wijnflessen zet ik prachtige narcissen, die nu overal in de buurt beginnen te bloeien. Nog wat takjes en chocolade paaseitjes over de tafel strooien en klaar!

Eten en drinken

Om niet de deur uit te hoeven hebben wij een grote paasbestelling geplaatst bij een online supermarkt. Vrijdag wordt al dat lekkers geleverd. Denk hierbij aan eieren, paaseitjes, een tulband, mix voor chocoladetaart, heerlijke quiches en de ingrediënten voor een verse soep die mijn huisgenootje helemaal zelf gaat maken. Ook is er natuurlijk voldoende wijn ingeslagen om er een extra feestelijk moment van te maken.

Ik heb er zin in! Wat zijn jouw paasplannen voor dit jaar?