Glucosamine
mode & beauty

Glucosamine voor de wat oudere girlz

Als je jong bent doet je lichaam het – over het algemeen – naar behoren. Je kunt dansen, bewegen, sporten en opstaan van de bank of uit bed zonder dat je het gevoel hebt dat alles kraakt. Als je wat ouder wordt is dat niet meer zo vanzelfsprekend. Het is dan soms verstandig om te kiezen voor een goed voedingssupplement als glucosamine. Dankzij de glucosamine kun je blijven doen wat je leuk vindt en dat nog zonder pijn ook!

Wat is glucosamine?

Glucosamine is een stofje dat je lichaam normaal gesproken zelf aanmaakt. Je kunt het niet extra tot je nemen door bepaalde voedingsmiddelen te gebruiken, want daar zit het niet in. Toch is het wel belangrijk dat je voldoende glucosamine aanmaakt. Het zorgt namelijk voor de veerkracht van je kraakbeen. En je kraakbeen is érg belangrijk voor een pijnvrij en actief leven. Kraakbeen zit in al je gewrichten. Het zorgt ervoor dat je botten niet tegen elkaar botsen. Je kunt je voorstellen dat het belangrijk is dat je kraakbeen in goede conditie blijft. Anders kan slijtage optreden met alle gevolgen van dien. Je krijgt dan veel pijn omdat je botten dan tegen elkaar komen. En een actief leven kun je dan wel op je buik schrijven.

Vanaf welke leeftijd gebruik ik glucosamine?

Je kunt glucosamine gaan gebruiken vanaf het moment dat je volledig uitgegroeid bent. Voor kinderen en jongeren wordt het gebruik van glucosamine afgeraden. Je lichaam maakt het dan zelf voldoende aan. Maar zeker vanaf 40 jaar is het verstandig om een supplement te gaan gebruiken. Je houdt je actieve leven dan langer vol.

Kan ik gewoon een potje glucosamine in de winkel halen?

Natuurlijk kun je gewoon naar de drogist gaan en een potje glucosamine scoren. Het gevaar is dan wel dat de dosis per pil te laag of juist te hoog is. Wanneer je online bestelt in bovenstaande winkel, weet je zeker dat de supplementen aan alle geldende eisen voldoen. En, ook niet onbelangrijk. De pillen die je bij de drogist koopt zijn vaak lastig te slikken. Wanneer je de glucosaminesupplementen online bestelt krijg je capsules thuisgestuurd. Die zijn sowieso glad en dus gemakkelijk in te nemen. Maar wanneer het toch lastig blijkt, kun je ze openmaken. Je kunt de inhoud dan gemakkelijk door een glas water of vruchtensap roeren. Ook kun je ervoor kiezen om het poeder door je yoghurt te mengen. Je proeft er niets van en toch is het hartstikke effectief.