koolhydraatarm dieet
mode & beauty

De eeuwige strijd met jezelf

Als meiden zijn we continu bezig om goed voor de dag te komen. De een gebruikt hiervoor make-up en de ander is daarom altijd in de sportschool te vinden. Na een gezellige avond met de meiden ben ik erachter gekomen dat iedereen op een bepaalde manier onzeker over zichzelf is. Je voert als het ware een soort strijd met jezelf. Ergens weet je wel dat jouw kont niet zo groot is als je denkt of dat niemand valt over die ene pukkel op je voorhoofd. Desondanks ben je er toch mee bezig. Er zijn weliswaar oplossingen, maar hoe pak je die eeuwige strijd met jezelf nou echt goed aan? 

Mijn struggles

Net zoals iedereen heb ik ook bepaalde aspecten die ik niet leuk vind aan mezelf. Zo ben ik in de afgelopen paar jaar maar liefst 10 kilo aangekomen. Mijn struggles zijn waarschijnlijk voor een aantal van jullie behoorlijk herkenbaar. Stress, niet lekker in mijn vel zitten en een hoop kopzorgen zijn gedeeltelijk de boosdoeners geweest in mijn geval. Uiteindelijk ben je er nog steeds zelf bij als je weer die zak chips leeg vreet of toch nog even een pizza bestelt in plaats van een gezonde maaltijd kookt. Naarmate we ouder worden, is het steeds lastiger om die extra kilo’s weer kwijt te raken. Daarom heb ik besloten dat ik er nu toch echt wel iets aan moest gaan doen. Maar hoe pak ik het goed aan? 

Eerst meer bewegen

Eigenlijk weet je het antwoord diep van binnen wel. Om af te vallen, moet je hoogstwaarschijnlijk meer bewegen. Zoals veel mensen ben ik niet echt een sporter. Ik ga elke keer met lood in mijn schoenen naar de sportschool – als ik de moed opbouw om toch te gaan. Nu denk je waarschijnlijk: ga dan op een sport! Maar wanneer je een bepaalde leeftijd bent gepasseerd is het lastig om nog een “nieuwe sport” te vinden. Bovendien vind ik de sportschool niet heel erg, ik voel me er alleen ontzettend bekeken en ongemakkelijk. Om eerlijk te zijn voel ik me wel weer opgeladen als ik geweest ben. Daarom streef ik er nu naar om twee keer per week even goed te zweten in de sportschool.

En natuurlijk voeding

Naast weinig bewegen is de voeding die je eet ook vaak de oorzaak. Ik ben erg lui op dit gebied. Koken is niet per se mijn ding en ik kies daarom vaak voor de ‘makkelijke’ oplossing. Een vriendin van mij gaf mij een tip op dit gebied: een koolhydraatarm dieet volgen bij een voedingsdeskundige. Dan krijg je tips en advies hoe je alles het beste aan kan pakken. Bovendien heb je gelijk een stok achter de deur als je elke week op gesprek komt. Ik besloot het te proberen en ik heb morgen mijn eerste afspraak staan met Slank met Linda om aan een koolhydraatarm dieet te beginnen. Ik ben benieuwd!

Wat is jouw eeuwige strijd met jezelf? Vecht je ook regelmatig tegen de overtollige kilo’s of ben je erg onzeker over bepaalde lichaamsdelen? Je bent welkom om je verhaal met mij te delen! Samen staan wij Girlz toch altijd sterker. Want: who run the world?