Home Meiden dingen wat zijn de effecten van laserontharing?

wat zijn de effecten van laserontharing?

0
wat zijn de effecten van laserontharing?

Net als de meeste medische behandelingen kan ook laserontharing potentiƫle bijwerkingen hebben. Daarin is laserontharing geen uitzondering. Bijwerkingen worden beschouwd als tijdelijk of permanent. Wij hebben hier de effecten van laserontharing op een rijtje gezet.

Tijdens de laserbehandeling voor ontharing wordt er gebruik gemaakt van een plaatselijke verdoving. Na de behandeling kan het zijn dat je een paar uur tot een paar dagen last hebt van pijn, zwellingen en/of roodheid. Het meest pijnlijke is eventuele blaarvorming, maar dit komt bijna niet voor. Zeker niet als je het laat doen door een specialist. Ook kan er Hyperpigmentatie optreden, dit zorgt ervoor dat de huid tijdelijk donkerder wordt.

Op het internet zijn er verschillende horrorverhalen te lezen over littekens en brandwonden, echter is dit erg zeldzaam en is de kans enorm klein dat je hier last van zal hebben na de behandeling door een specialist.

De kans op mogelijke bijwerkingen kun je minimaliseren door:

1.Kies een gekwalificeerde arts met veel ervaring en goede behandeling recensies. Een gekwalificeerde specialist weet precies wat die wel of niet kan, zo verklein je de kast op eventuele nare bijwerkingen.

2.Vertel de arts over medische (hormonale) aandoeningen. Meestal wordt hier naar gevraagd door de arts zelf, is dit niet het geval? Vertel het hem voordat die gaat behandelen.

3.Vermijd onbeschermde blootstelling aan de zon (of zonnebank) enkele weken voor de behandeling. De bijwerkingen zullen hierdoor minimaliseren en de resultaten worden beter door de lichtere huidskleur.

4.Reinig het behandelingsgebied voor op de dag van de behandeling. Draag ook geen make up wanneer het gezicht behandeld wordt.

5.Is laserontharing te combineren met (top)sport?

Zeker, laser ontharing is goed te combineren met sport op ieder niveau. Dus ook voor topsporters. Let wel op dat er niet buiten in de zon gesport mag worden voor ongeveer 8 weken.

6.Kunnen haren op een tatoeage behandeld worden?

Helaas nog niet. Dit komt omdat een tattoo pigment bevat, waardoor de tattoo beschadigt zal worden als er met een laser overheen wordt gegaan. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Wel kunnen we rondom een tattoo laser ontharen.
7.Welke gebieden kunnen worden behandeld?
In principe kunnen bijna alle gebieden behandeld worden als er maar donkere haren op het deze plek aanwezig zijn. Laserontharing rondom het oog of in het oor is niet toegestaan in verband met het risico op beschadigingen van inwendig weefsel.

8.Kunnen ingegroeide haren behandeld worden?
Ja, het probleem van ingegroeide haren kan heel goed met een laser behandeld worden.