Home Lifestyle Geld sparen of investeren?

Geld sparen of investeren?

0
Geld sparen of investeren?

Wanneer je een spaarpotje op je bankrekening hebt staan is het slim om te kijken wat je met het geld wilt gaan doen. Wil je dit bewaren of wil je dit investeren? Het is slim om te kijken naar bijvoorbeeld de verschillende mogelijkheden op gebied van investeren en wat het uiteindelijk kan opleveren. Wanneer je geld gaat investeren zit er altijd een risico aan vast maar het kan in bepaalde gevallen een betere en slimmere optie zijn dan wanneer je geld op de bank laat staan. Daarom is het slim om te kijken hoe je dit kan gaan aanpakken. In deze blog behandelen we daarom een aantal mogelijkheden op gebied van investeren. Ben je benieuwd naar deze mogelijkheden? Lees dan zeker verder zodat je uiteindelijk zelf een goede afweging kan maken wat voor soort investering het beste bij jou past.

Cryptomunten kopen

Het verhandelen van cryptomunten is tegenwoordig erg populair. Aangezien je in korte tijd grote rendementen kan halen. De cryptomarkt is vrij nieuw en daarom ook soms onvoorspelbaar. Het is belangrijk om te kijken waar je in gaat investeren. Er zijn ontzettend veel verschillende projecten en munten waarin je kan investeren. Wanneer je crypto wilt kopen kan dit via een broker. Wil je bijvoorbeeld Safemoon kopen, dan kan je dat gemakkelijk online doen. Het is altijd slim om zelf een tijdje een bepaalde munt of meerdere munten te volgen voordat je er in gaat investeren.

Aandelen kopen

Aandelen kopen is vaak een wat passievere manier van investeren. Vaak koop je aandelen voor de lange termijn waardoor het ook langer duurt voordat je er iets van terug ziet. Aandelen kopen kan via online brokers. Wanneer je begint met het aankopen en verkopen van aandelen is het slim om voor jezelf een strategie te bedenken. Een strategie zorgt er uiteindelijk voor jezelf voor dat je een bepaalde lijn aan blijft houden. Je kan bijvoorbeeld voor jezelf bepalen dat je voor twee derde in ETF’s gaat zitten en dat je een derde in groeiaandelen stopt. Er zijn veel verschillende strategieën die je kan aanhouden.

Maak voor jezelf een goed plan

Wanneer je geld gaat investeren en beleggen is het belangrijk dat je voor jezelf eerst goed onderzoek doet. Wil je veel of weinig risico nemen en in wat voor soort bedrijven en projecten wil je uiteindelijk je geld beleggen. Wanneer je dit voor jezelf duidelijk hebt kan je onderzoek doen naar bepaalde bedrijven. Ga bijvoorbeeld na wie er in het management zit en hoe het bedrijf handelt.