Home Meiden dingen Babynamen voor mijn kind

Babynamen voor mijn kind

0

Ben je in blijde verwachting van één of meerdere kindjes, maar ben je er nog niet uit welke naam je je kind wilt geven? Dit kan best wel lastig zijn, vooral omdat er zo enorm veel keuze is! Ook kun je helaas niet altijd alleen kiezen, want zowel jij als je partner moet er achter staan. Om de keuze wat makkelijk te maken kun je hier daarom alvast inspiratie op doen voor de leukste en beste babynamen die er zijn.

De populairste babynamen
Meestal begin je te zoeken naar een geschikte naam tussen de populairste babynamen van het moment. Vroeger noemde je een jongetje Henk, Johannes of Piet, een meisje heette bijvoorbeeld Anna of Maria. Ook werden kinderen vroeger vaker vernoemd naar hun vader of overgrootvader, tegenwoordig gebeurt dat minder. De meest hippe babynamen hebben door de decennia heen dan ook een evolutie doorgemaakt.

Bekende mensen
Het is ook niet zo’n gek idee meer om je baby te vernoemen naar een bekend persoon. Bijvoorbeeld naar je favoriete acteur of actrice, of je favoriete voetballer en artiest. Bekende Nederlanders zijn ook vaak vernoemd of mensen kiezen ervoor om hun kinderen hetzelfde te noemen als BN’ers hun kinderen hebben genoemd. Op die manier denk je altijd aan iets positiefs als je de naam van je zoon of dochter noemt.

Namen die wat zeggen
Het kan ook zijn dat je gevoelig bent voor de informatie die bij een naam wordt gegeven. Bijvoorbeeld Jan die later graag andere mensen wil helpen, of de naam Sandra die speciaal is voor vrouwen die later rijk zullen worden.

Stoere of buitenlandse namen
Als ouder wil je graag je kind een stoere naam geven. Deze namen worden vaak afgekort, zodat je ze op een vlotte manier kunt uitspreken. Bijvoorbeeld David die tegenwoordig vaak Dave heet. Ook buitenlandse namen doen het goed. In de globale wereld wil je dat je kind ook op goede wijze in het buitenland aan kan komen. Voor elk type naam bestaan verschillende lijstjes die eerst goed kunt doornemen.