Home Mode Zo zorg je voor een goede sfeer op de werkvloer!

Zo zorg je voor een goede sfeer op de werkvloer!

0
Zo zorg je voor een goede sfeer op de werkvloer!

Hoe is de werksfeer bij jullie op kantoor? We gaan er vaak maar vanuit dat bij ieder bedrag de werksfeer optimaal is maar in de praktijk valt dit vaak flink tegen. Een slechte werksfeer komt vaker voor dat je denkt en is een flinke dooddoener voor je bedrijf. Niet alleen voor de relatie tussen werknemers onderling maar ook voor de relatie met je klanten. Blije werknemers zullen zorgen voor blije klanten en daarom is het zeer waardevol om een goede werksfeer te realiseren bij jullie op kantoor. Hoe je dat doet? Hier een aantal waardevolle tips!

Communicatie is key

Iedere goede relatie is gebaseerd op communicatie. Of dit nu in privé sfeer is of in zakelijke sferen. Goede communicatie op de werkvloer draagt dus echt bij aan een betere sfeer. Hou je de communicatie verbetert? Zorg er allereerst voor dat de er een open en transparante relatie is in de gehele onderneming. Iedere werknemer moet zich vrij voelen om zichzelf uit te kunnen spreken. Niet met elkaar kunnen of willen praten is echt een dooddoener en wil je ten alle tijden vermijden. Merk je dat je werknemers dit lastig vinden? Help je daarbij en organiseer eens per week een moment waarop jullie allemaal samen komen zoals bijvoorbeeld bij de vrijdagmiddagborrel. Zorg voor een relaxte sfeer en geef je werknemers een opening. Creëer een veilige basis waarin ze zichzelf durven te uiten en val ze vooral niet gelijk af. Zorg dat iedereen open staat voor elkaar en dat er ook echt wordt nagedacht over wat de ander te zeggen heeft.

Investeer in je werknemers

Naast communiceren is investeren ook een belangrijke factoren als je de werksfeer wilt verbeteren. Investeren kan op verschillende manieren. Zorg bijvoorbeeld dat je personeel de juiste tools hebben om aan de slag te gaan of biedt ze verschillende bijscholingen en/of opleidingen aan. Dit draagt niet alleen bij aan de werksfeer maar zorgt er ook voor dat je werknemers up-to-date blijven over wat er gaande is in jullie werkveld. Daarnaast waardeert je personeel het ook als ze af en toe een attentie krijgen. Het hoeft niet groot of duur te zijn maar gewoon iets kleins om te laten weten dat zij en hun werk gewaardeerd worden. Voorbeelden hiervan zijn kerstgeschenken of paasgeschenken zoals een pakketje met paaschocolade. Wist je trouwens dat je tegenwoordig heel gemakkelijk online paaschocolade kan bestellen voor in je paasgeschenk? Het hoeft niet groot, veel of duur te zijn als het maar is iets waardoor ze zich gewaardeerd voelen.

Ruimte voor gezelligheid

Natuurlijk moet er gewerkt worden maar op de werkvloer moet er ook ruimte zijn voor gezelligheid. Organiseer daarom eens in de zoveel tijd een werkuitje of zorgt voor een sportruimte of ontspanningsruimte op kantoor. Tegenover inspannen staat uiteraard ontspannen en je haalt hier alleen het optimale uit als beide in balans zijn