Home Meiden dingen Een trendy werkbroek voor dames

Een trendy werkbroek voor dames

0
Een trendy werkbroek voor dames

Eigenlijk is het heel erg jammer dat beroepsgroepen als de bouw, transport en industrie vooral een “mannenwereld” is. Er zijn genoeg sterke, stoere en gedreven dames die graag hun mannetje staan in deze wereld. Dit zijn natuurlijk lang niet altijd dames die zich comfortabel voelen in een vormloze of mannelijke outfit, maar juist vaak vlotte vrouwen die wat girlpower in de mannenomgeving willen aanbrengen. En hier hoort natuurlijk ook een vrouwvriendelijke werkoutfit bij, te beginnen bij een mooie, trendy werkbroek.

Vereisten van een werkbroek

Voordat we het over de pasvorm en trends gaan hebben moeten we natuurlijk eerst kijken naar waar een goede werkbroek allemaal aan moet voldoen. Het moet je namelijk goed beschermen tegen de elementen die je in je werk tegen kan komen, maar daarnaast is het net zo belangrijk dat de broek comfortabel zit.
Iets wat alle broeken wel gemeen hebben is dat ze van stevig, maar buigzaam materiaal gemaakt zijn en dat ze waterdicht zijn. Daarnaast gelden voor de verschillende beroepsgroepen verschillende specifieke vereisten. Werk is in de bouw? Dan is het belangrijk dat je werkbroek veel zakken en extra bescherming op de knieën heeft. Ben je een brandweervrouw? Dan is een broek met brandwerend materiaal natuurlijk erg belangrijk. En in de wegenbouw is een opvallende kleur broek erg belangrijk, zodat weggebruikers je van verre zien staan.

De vrouwvriendelijke werkbroek

Nu we hebben stilgestaan bij waar een broek zoal aan moet voldoen gaan we nu eens kijken naar wat er allemaal wordt aangeboden in “werkkleding mode land”. De tijd van uniseks en “on-size-fits-all” kleding is gelukkig voorbij, dus er zijn genoeg vrouwvriendelijke modellen werkbroek te vinden. Steeds meer fabrikanten komen met een dameslijn op de markt met kleding die speciaal op de vrouw is ontworpen. Vrouwen zijn immers een groeiende doelgroep. Bij een werkbroek vind je bijvoorbeeld de standaard maten die ook bij reguliere damesbroeken gelden. Daarnaast  is de pasvorm ook geheel op het vrouwenlichaam afgestemd. Ten slotte is een dames werkbroek in steeds meer kekke kleuren verkrijgbaar (denk bijvoorbeeld aan een super gaaf roze exemplaar).

Hulde aan de vrouwen

De tijd dat je alleen mannen in de bouw, industrie en transport kon vinden is dus definitief voorbij. Hulde voor alle dames die hun mannetje staan in deze zogenaamde mannenwereld! Maar dan wel met super vrouwvriendelijke werkkleding die je goed beschermt, waar je je goed in kan bewegen en die op een vrouwenlichaam is ontworpen.