Home Lifestyle Het prachtige Drenthe!

Het prachtige Drenthe!

0
Het prachtige Drenthe!

Drenthe is een prachtige provincie in het noordoosten van Nederland en staat bekend om zijn natuurlijke schoonheid en rustige levensstijl. Het is een perfecte plek voor een ontspannen vakantie in Nederland, weg van de drukte van de stad. Drenthe staat bekend om zijn uitgestrekte heidevelden, bossen en meren. Het is een ideale plek om te wandelen, fietsen of paardrijden. Het Nationaal Park Drents-Friese Wold is een populaire bestemming, met kilometers aan wandel- en fietspaden en een verscheidenheid aan flora en fauna. Andere natuurlijke attracties zijn het Dwingelderveld en het Mantingerveld.

Bezoek de hunebedden

Drenthe heeft de grootste concentratie van hunebedden in Nederland en het is een must-see voor toeristen maar ook voor Nederlanders. Deze megalithische structuren zijn meer dan 5000 jaar oud en werden gebouwd door de prehistorische bewoners van Drenthe. De grootste hunebedden zijn te vinden in Borger, waar ook het Hunebedcentrum is gevestigd, een museum dat de geschiedenis van de hunebedden en de mensen die ze bouwden uitlicht. 

Drenthe heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de prehistorie. Er zijn veel historische bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bezoeken, zoals het kasteel van Coevorden, het Drents Museum in Assen en het gevangenismuseum in Veenhuizen. In Veenhuizen kun je ook de oude kolonie gebouwen bezoeken, waar vroeger arme mensen werden opgevangen.

TT Circuit

Het TT Circuit in Assen is de thuisbasis van de Nederlandse Grand Prix en is een belangrijke bestemming voor motorsport fans. Het circuit biedt rondleidingen en evenementen, zodat bezoekers de kans krijgen om de racegeschiedenis van Drenthe te ontdekken.

Proef, kijk en geniet

Drenthe heeft een rijke culinaire traditie en biedt een groot aanbod aan gerechten, van wild tot aardappelen. Probeer eens de Drentse kniepertjes, een dunne en knapperige wafel, of de Drentse turf, een chocoladedessert dat op veen lijkt. Er zijn ook veel boerderijen en kaaswinkels waar je lokale kazen kunt proeven.

Drenthe heeft ook veel kanalen en meren die ideaal zijn voor een rustig boottochtje. Je kunt bijvoorbeeld een kano huren in Giethoorn, het bekende Venetië van Nederland, of een rondvaart maken door het Drentsche Aa-gebied. Zeker de moeite waard!
Dus wil je even helemaal tot rust komen, maar wil je liever niet te ver van huis? Op zoek naar een plek waar je voor je gevoel een beetje terug in de tijd gaat, en waar je kan struinen door de prachtige natuur volop prehistorische geschiedenis? Boek dan een kamer in een hotel of een huisje in vakantiepark Drenthe