stedentrip Athene
Meiden dingen

Heerlijk genieten op allerlei manieren in Athene

Iedereen is van tijd tot tijd toe aan een break. Even weg van het stressvolle werk, niet denken aan die ene opdracht van je studie en ook andere verplichtingen even links laten liggen. Wij Girlz weten als geen ander hoe heerlijk het kan zijn om met andere meiden even te ontspannen aan de sleur van het dagelijks leven. Vanzelfsprekend kun je dit op allerlei manieren doen. Mijn favoriete manier? Met elkaar op vakantie gaan. Aangezien we niet echt een week konden plannen met elkaar (je herkent het wel), besloten we een lang weekend te boeken. Uiteindelijk viel onze keuze op een stedentrip Athene. Dat was een uitstekende keuze kan ik je vertellen. We zijn tot de ontdekking gekomen dat je op allerlei manieren heerlijk kunt genieten in Athene. Als Girlz online delen we die natuurlijk graag met andere meiden!

#1 Adembenemende uitzichten

De eerste manier waarop je kunt genieten tijden een stedentrip Athene, is door de geschiedenis in je op te nemen. Zoals je wel weet bevat Athene een zeer rijke historie. Wanneer je daar voor het eerst verblijft dan doe je er goed aan om jezelf hierin te verdiepen. De beloning is namelijk groots: adembenemende uitzichten en spraakmakende bezienswaardigheden. Na een dag de toerist uithangen hebben we heerlijk op een terras zitten kletsen over alle dingen die we gezien hadden. Het resultaat? Een aantal interessante en diepgaande gesprekken die we anders niet zo snel zouden kunnen voeren. 

#2 Uitstekende keuken

Vanzelfsprekend kun je ook ontzettend genieten tijdens een stedentrip Athene door de Griekse keuken te proeven. Persoonlijk was ik erg verrast. In Nederland hebben we ook wel Griekse restaurants, maar er gaat toch niets boven het proeven in het land van herkomst. Zo hebben wij op een dag heerlijke courgette koekjes gegeten. Normaliter houd ik helemaal niet van courgette, maar ik kon deze koekjes echt niet weerstaan. Ze waren goddelijk lekker. Verder heb ik echt de beste moussaka aller tijden gegeten tijdens onze stedentrip Athene.

#3 Zonnen in comfortabele temperaturen

Persoonlijk ben ik niet zo van de hitte en de felle zon. Ik voel me namelijk altijd een soort ongemakkelijk als ik het heet heb. Vervolgens weet ik mezelf geen houding te geven. Toen we in Athene op stedentrip waren, kwam ik echter tot de ontdekking dat ik de hitte in Nederland vooral niets vind. In Griekenland heb ik genoten van de comfortabele temperaturen. Geen enkel moment voelde ik me opgelaten of ongemakkelijk. In tegenstelling! Ik heb zelfs liggen zonnen samen met de andere meiden. Hierdoor heb ik nu een prachtig bruin kleurtje om lekker in iedereens gezicht te wrijven nu het weer zo druilerig weer is. 

Dit zijn een drietal voorbeelden hoe wij genoten hebben tijdens onze stedentrip Athene. Hoe zou jij het aanpakken? Of hoe heb jij genoten tijdens jouw bezoek aan de Griekse hoofdstad? Wij horen het graag!