De e-bike is heerlijk om mee op stap te gaan. Maar wat zijn nu de beste modellen?  2018 lijkt pas net begonnen, maar ondertussen hebben we alweer een flink aantal zomerdagen achter de rug. Zelf rijd ik graag op m’n e-bike naar het strand wanneer het zonnetje flink schijnt. Of door de duinen, ik woon tenslotte vlakbij. Maar, aangezien ik echt weer een nieuw blog moest schrijven en zelf erg benieuwd was naar het topic, besloot ik een lijstje te maken. Met daarin de drie beste e-bikes van 2018. Die heb ik geselecteerd op (vanzelfsprekend): prijs en kwaliteit, de looks en de actieradius. Ik ben namelijk toe aan een nieuwe fiets. En ik dacht weet je wat, ik maak er een artikel van!

De Dolce van Stella

Wat looks betreft spant de Dolce van Stella wat mij betreft de kroon. Deze e-bike heeft een stoer en een beetje retro uiterlijk. Helemaal in mijn straatje. De prijs is bovendien ook zeer acceptabel voor een e-bike van een gerenommeerd merk zoals Stella. De actieradius is iets boven gemiddeld, wat in mijn ogen helemaal prima is. Vandaag de dag vind je elektrische laadpunten door het hele land. Het is dus helemaal niet lastig om na 80 kilometer de stekker er weer in te gooien. Dan kun je weer even vooruit!

De gedeelde nummer twee en drie

Eigenlijk zijn er twee e-bikes die na de Dolce mijn voorkeur trekken. Namelijk de Kruier (een hele chille e-bike met bak voorop) en de Copenhague Light (de beste keuze volgens het AD). Yup, ik lift gewoon een klein beetje mee op het onderzoek van de AD Fietstest. Niets mis mee, toch? Qua prijs en kwaliteit zijn deze e-bikes allebei zeer goede keuzes. De Kruier is praktisch wanneer je met de elektrische fiets ook je kinderen naar school brengt en haalt, of vaak boodschappen doet. De Copenhague Light is daarentegen perfect voor touren met vriendinnen, of lekker fietsen door de duinen.

De beste e-bikes van dit jaar

Wat nu echt de beste elektrische fiets is voor jou? Tja, lastig om te zeggen. Iedereen is verschillend, dus is het lastig om er echt de vinger op te leggen. Maar de bovenstaande modellen lijken mij een goed beginpunt voor jou om je eigen zoektocht te beginnen. Je kunt kijken naar de testresultaten op de website van Stella om te zien wat voor jou de beste zou kunnen zijn. Zo ben ik in ieder geval zelf begonnen – en het heeft mij geen windeieren gelegd. Mijn nieuwe e-bike heb ik zojuist besteld. Kan niet wachten om een proefrit te maken!