opbouwspots wit
mode & beauty

Bruikbare tips voor je eigen walkin closet

Of je nu stapelgek bent op verschillende kledinglabels en een kleding inloopkast hebt om voor te sterven of je bent iemand die een neurotische dwang heeft om alles netjes en geordend te bewaren ‒ een walk-in closet is daarom een begeerlijke aanvulling voor elk huis. Maar een ruimte waar je je graag in begeeft om je leukste kleding uit te zoeken heeft geen waarde zonder verlichting. Er is geen betere manier dan een opbouwspots wit uitgevoerd, hiervoor te gebruiken.

LED-verlichting geeft de beste verlichting in een inloopkast. Verkrijgbaar in verschillende modellen van recht naar beneden schijnend tot in alle richtingen verstelbare plafondspots. ‘S ochtends aankleden kan een serieuze uitdaging zijn, zelfs voor de meest stijlvolle en meest modegevoelige mensen die er zijn. Daarom is een goede verlichting van groot belang. Moderne opbouwspots wit model zijn de ideale aanvulling op een inloopkast.

De ruimte voor een walk-in closet is overal.

Heb je een kamer waar net ruimte is voor een éénpersoons bed, dan is het misschien het overwegen waard om er een leuke inloopkast van te maken. Overweeg om enkele centimeters vanaf de muur te stelen van de bestaande kamer. Ruimte van de korte wand tot aan het plafond kan bijvoorbeeld worden afgescheiden met van onder lades tot aan de helft, aangevuld met vakken tot aan het plafond, voor diverse accessoires. De lange kant van de inloopkast kun je ruime vakken creëren om bijvoorbeeld jurken in te hangen met daarboven vakken tot aan het plafond om te benutten voor andere kleding accessoires.

Aan de andere kant precies hetzelfde met dien verschil dat je er een ruimte creëert voor bijvoorbeeld korte jassen en blouses met daarboven diverse vakken van verschillende afmetingen voor bijvoorbeeld schoenen en diversen. Ben je met bestaande ruimtes bezig en zit je in een verbouwing of ben je ruimtes aan het aanbouwen, is het misschien handig om zorgvuldig met de lay-out om te gaan en er wat extra opslagruimte in op te nemen.

Vooruit denken bespaart geld en helpt je de ruimte optimaal te benutten.

Extra laden kun je altijd wel in je slaapkamer plaatsen, maar je kleren kun je daar niet ophangen. Scheidt korte en lange kledingstukken en meet hoeveel ruimte je nodig hebt, voeg daar vervolgens 20% lengte aan toe. Een gemiddelde plafondhoogte van 2,2 meter is goed voor twee rijen korte ophanging, waarvan de ene boven de andere of één rij lange ophanging met planken of laden er onder.

Maak gebruik van de ruimte tegen het plafond door bijvoorbeeld hoedendozen in te plaatsen, omdat dit misschien slecht bereikbare vakken zijn en dus beter gebruikt kunnen worden voor niet alledaagse items. Heb je een lange inloopkast installeer dan aan het einde spiegeldeuren, om de ruimte te maximaliseren. Vergeet vooral niet goede verlichting te installeren ‒ opbouwspots wit model zijn ideaal om al je waardevolle kleding te overzien. Geniet van de kleding die je bezit en kijk hoe het je staat in de spiegel onder de juiste led-verlichting.